Jim Johnsson

Glaskonstnär – Gravör – Målare– Formgivare

Han började som glasgravörelev på Strömbergshyttans Glasbruk 1970, där han bland annat fick förtroende att gravera en fantastisk glasskål med Amerikas alla delstatsblommor. Skålen var av gigantiska mått och mätte hela 60 cm i diameter, den levererades till Vita Huset, USA.

Jim startade ett eget företag 1974 och arbetade under flera år som glasgravör på frilansbasis åt många av Glasrikets större glasbruk.

1977 utökade Jim sitt företag med ett stenhuggeri där han arbetade med gravvårdar och diverse skulpturer. Han graverade, renoverade och högg in nya texter på befintliga gravvårdar. Jim arbetade som underleverantör och ombud åt Bröderna Wallins Stenhuggeri AB i Älmhult och servade 23 kyrkogårdar runt om i Småland och Blekinge. Stenhuggeriet avvecklade Jim 1982 på grund av de hälsorisker som arbetet medförde.

Sedan 1987 skapar han sitt eget konstglas. Han arbetar i många olika tekniker och utföranden men hela tiden med en exklusiv särprägel på sina verk. Jim var rekordhållare i Guinness Rekordbok 1992 och 1999 som skapare av världens största graverade glaskonstverk.

2007 startade Jim ett intressant samarbete med Mohammed Homman, som är en av världens ledande virusforskare. Han äger och leder också forskningsföretaget Vironova AB. M. Homman har bland annat uppfunnit ett helt nytt sätt att diagnostisera virus genom fantastiska datorprogram. Jim har skapat målningar och fantasifullt konstglas i form av virus åt forskaren M. Homman som han sedan har använt i sin marknadsföring för sitt företag Vironova.

Hans verk återfinns i privata samlingar runt om i världen bl.a. i Norge, Danmark, Kuwait, USA, Frankrike, Tyskland, England, Holland, Italien, Japan och Kina, för att nämna några.

Galleri